Receptbidragarna

Den här matbloggen startades 2008. Möjligen kan läsaren tycka att antalet recept som läggs till är fåtaliga, gäller i synnerhet de senaste åren, men så är vi alla sysselsatta inom yrkeslivet med annat. De recept som vi då och då lägger in är oftast tillkomna i stundens inspiration, bara de som resulterade i god mat har lagts in och som vi själva vill laga igen. Det betyder också att mängdangivelser ofta är skattningar, så smaka av och utöka eller minska efter egen smak. Noteras bör att ingen av oss är professionell matlagare. Länka gärna tillbaka om du återpublicerar något av våra recept eller kommentera ifall du använder det i annat sammanhang, mest för att det är roligt med feedback.

Några få recept är inte originalrecept skapade av en barareceptbloggare, men tanken är att i normalfallet ska det vara ett helt nytt recept som sett dagens ljus och som bloggaren själv uppfunnit. Annars är det rätt vanligt med matbloggare som hämtar recept ur tidningar och kokböcker har vi sett. Det kan vara motiverat om man vill lägga upp en blogg där man systematiskt samlar t.ex. cocktailrecept eller glutenfritt, men annars tycker vi att det är roligare med unika kreationer.

Matbloggen startades av Britt-Inger Johansson som arbetar som universitetslärare och hon har sedan dess anslutit vänner och bekanta. De senare har varit mer eller mindre aktiva, men de som står i listan över bloggare har alla bidragit med något. Antalet recept är drygt 100, så sätt bara igång från början och laga efter recepten så kommer vi att hinna lägga till nya innan ni tagit er igenom arkivet.

Bon appetit!

Inga kommentarer: