Även jag har gått över till egenhändig müsli. Det beror på att jag inte är särskilt förtjust i sädesflingor av havre, råg och vad det nu kan vara. I sig är de torra och fnasiga, när de hamnar i morgonfilet blottnar de och blir kletiga. Min musli består av allt det goda som fabrikörerna brukar ha som tillägg för att vi ska köpa produkten och är därför lämplig för glutenallergiker.
Här är receptet:
2-3 msk valnötter eller paranötter
2-3 msk hasselnötter
2-3 msk mandlar
Krossas grovt i mixer och blandas med
1 msk pinjenötter
2 msk pumpafrön
1 msk melonfrön (finns i indiska affärer)
1/2 dl linfrö
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 msk kakao
(2 msk demerarasocker eller honung, själv lägger jag till i tallriken)
Avsluta med att röra ner 1 dl vatten och 1/2 dl rapsolja. Fördela blandningen i en mindre långpanna och rosta i ugnen ca 5-7 min på 225° beroende på hur tjockt lagret är.
Förvara både müsli och torkade bär i kylskåp, frys om du gör mycket av det senare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar