lördag 8 december 2012

Ugnsstekt kyckling med thai-italiensk cross-over fyllning

Vi får se om jag hinner med att lägga till en läcker bild, men receptet vill jag lägga ut innan för säkerhets skull. Normalt brukar mina maträtter gå fort att få på bordet, men emellanåt kan det ju vara roligt att göra något som tar längre tid och som passar bra en vintrig lördag som idag. Förberedelserna går faktiskt fort, men ugnsstekningen tar lång tid. Kycklingen räcker till 4 personer.

Sätt ugnen på 150 grader. Efter drygt halva tiden höj till 175 grader. Kycklingen blir saftigare om den får börja på svag värme.

Mixa ihop en fyllning bestående av:
1/2 kruka thaibasilika
Lika stor mängd bladpersilja
Två vitlöksklyftor
Ca 6-7 st torkade tomater (inte den sort som är inlagd i olja)
Det rivna skalet från en citron
En halv röd chili
Två-tre skogschampinjoner
En tsk salt
Litet färskmalen svartpeppar
1-2 msk olivolja

Tillsätt 2-3 msk pinjenötter och gröna pumpakärnor. Rör om.

Sätt in denna fyllning i kycklingen.

Vispa ihop saften från en citron, 2-3 msk honung och 2 msk olivolja.
Pensla denna blandning på kycklingen utanpå. Ungefär hälften går åt. Resten penslas på efter halva tiden har gått. Salta och peppra kycklingen utanpå avslutningsvis.

Tag fram en långpanna med stekgaller, finns att köpa rostfri på IKEA. Sätt litet stekolja i botten. Lägg på kycklingen. Hutt in i ugnen. Ska ta ca 1,5 timmar beroende på kycklingens storlek.

Serveras med quinoasallad:
Tag 1-2 hg svamp, tärna.
Tag 1 paprika och tärna.
Tärna en tomat.
Koka lämpligt antal portioner beroende på hur många som ska äta. I den varma quinoan rör ner
- Posted using BlogPress from my iPad

Enhanced by Zemanta

Inga kommentarer: