söndag 17 februari 2013

Ugnsrostad sötpotatis och rostbiff

En stor sötpotatis
Valnötter, 1-1,5 dl
Babyspenat, 35 g
Basilika, en halv kruka,
En halv fänkål
300-350 g skivad rostbiff av nöt, närproducerat
Vit balsamvinäger 1 msk
Olivolja, 2 msk
Smör, 1-2 msk
Salt
Peppar

Tärna sötpotatisen, hacka valnötterna grovt, lägg i ugnsfast form, salta, peppra, stänk över ca 1 msk vit balsamvinäger, ringla över 1 msk olivolja och rör om noga. Ugnsstek i 200 g värme i 15-20 min.

Skiva en halv fänkål, stek på medelvärme i 1 msk smör och 1 msk olivolja tills den mjuknat när sötpotatisen stått i ugnen ca 10 min. Den kan gärna få litet färg, men inte bli svedd.

När 5 min återstår tills sötpotatisen är klar (gör stickprov så du vet när den börjat mjukna) stek rostbiffskivorna i samma matfett som fänkålen.

Tag ut sötpotatisen och rör ner spenat och basilika i den.

Servera som det är eller med tillbehör, se nedan.

Som tillbehör kan man ha gurkstavar och cocktailtomater, bearnaisesås eller mryddsmör passar bra.



- Posted using BlogPress from my iPad
Enhanced by Zemanta

Inga kommentarer: