En stor sötpotatis
Valnötter, 1-1,5 dl
Babyspenat, 35 g
Basilika, en halv kruka,
En halv fänkål
300-350 g skivad rostbiff av nöt, närproducerat
Vit balsamvinäger 1 msk
Olivolja, 2 msk
Smör, 1-2 msk
Salt
Peppar
Tärna sötpotatisen, hacka valnötterna grovt, lägg i ugnsfast form, salta, peppra, stänk över ca 1 msk vit balsamvinäger, ringla över 1 msk olivolja och rör om noga. Ugnsstek i 200 g värme i 15-20 min.
Skiva en halv fänkål, stek på medelvärme i 1 msk smör och 1 msk olivolja tills den mjuknat när sötpotatisen stått i ugnen ca 10 min. Den kan gärna få litet färg, men inte bli svedd.
När 5 min återstår tills sötpotatisen är klar (gör stickprov så du vet när den börjat mjukna) stek rostbiffskivorna i samma matfett som fänkålen.
Tag ut sötpotatisen och rör ner spenat och basilika i den.
Servera som det är eller med tillbehör, se nedan.
Som tillbehör kan man ha gurkstavar och cocktailtomater, bearnaisesås eller mryddsmör passar bra.
- Posted using BlogPress from my iPad
Detta är en gruppblogg med fler än en författare. men deltagarna varierar över tid. De inbjudna bjuds att bjuda in fler för gemensamt receptdelande och tips som har med mat att göra. I högermarginalen under etiketterna finns listor över bra mattidningar på nätet, matvarumärken vi rekommenderar, andra receptsajter m.m.
söndag 17 februari 2013
Ugnsrostad sötpotatis och rostbiff
Etiketter:
babyspenat,
basilika,
fänkål,
GI,
rostbiff,
sötpotatis,
valnötter,
vit balsamvinäger
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar