tisdag 28 april 2009

Citrondoftande pasta med ramslök och champinjon

Årstidernas senaste låda innehöll ramslök. Jag såg på taffelälskaren att inte bara jag kände viss undran inför denna ört som nu återintroduceras i vårt gourmetlandskap. Eftersom den har smak av vitlök och jag längtat efter fiskarens pasta länge beslutade jag mig för att göra en matigare variant.



Det här behöver du:

Pasta (gärna svart för intryckets skull)
En knippe ramslök
Skogschampinjoner
Citron
Röd chilli
Hampafrön
Pinjenötter

Det fina med pastatillbehör av det här slaget är att man kan anpassa mängden efter antalet som ska äta. Därför anger jag inte exakta mått av något, själv använder jag ögon och mage för att avgöra vad som behövs. Hacka litet röd chilli, mer om den är mild och mindre om den är starkt. Fräs i smör, skiva en näve champinjoner per person och lägg i, låt fräsa med, tillsätt 1 msk pinjenötter per person. Klipp 4-5 blad ramslök per person, pressa citronen och låt detta stå vid sidan. Koka pastan, häll av vattnet, skaka om med litet olivolja och rör ner ovanstående ingredienser portionsvis. Strö över hampafrön och servera. Tar ca 15 min att tillreda och blev urgott!

Inga kommentarer: