lördag 8 oktober 2011

Köttgryta med svart trumpetsvamp

Inget går upp mot kylskåpsrensning. Det blir en god lunch av några strimlade skivor överbliven rostbiff (ugnsttekt, inte den som man äter till potatissallad), ett hekto färsk trumpetsvamp, en rödlök, fyra färska tomater, 1-1,5 dl grädde och litet smör.

Rensa svampen och dela i mindre delar. Fräs den tillsammans med skivad rödlök i 25-50 g smör. Häll i grädde och koka några minuter. Ta ur kärnhuset ur tomaterna och hacka i små bitar, strimla kött. Tillsätt i grytan och koka upp, låt puttra medan du rör i 1-2 msk tomatpuré och lika mycket dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Rör i lagom med Maizena Brun Redning så att den tjocknar. Servera till ris med inlagd gurka och smetana (eller creme fraiche) samt tomatsallad med skivad färsk rödlök.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: