måndag 31 oktober 2011

Kyckling-, svamp- och spenatpaj

Paj är typisk höstmat och dessutom lättlagat. Åtminstone om man fuskar och köper färdig mördeg. Den här pajen blev extra god, så därför delar jag med mig av receptet.

Två mindre kycklingbröst eller ett stort skivas tunt tvärsöver och smörfräses i drygt 25 g smör. Skyn sparas.

Ett par rejäla nävar färsk spenat hackas och förvälls. Låt rinna av ordentligt i durkslag.

Fyra stora skogschampinjoner skivas tunt och smörfräses även de i 25 g smör.

Riv lagrad ost ca 1,5 dl.

Bred ut pajdegen i en rund ugnsfast sockerkaksform. Lägg spenaten i botten. Fördela kycklingen jämnt ovanpå. Strö över den rivna osten. Fördela svampskivorna överst.

Kycklingskyn, 1,5 dl vispgrädde och 1,5 dl mellanmjölk vispas med tre ägg. Salta och peppra. Vispa i 2-3 msk franska örter. Häll i pajskalet.

Ugnsgräddas i 200-225 gr i 25-30 min tills dess äggstanningen stelnat och pajen fått en fin färg. Serveras med tomater.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: