onsdag 8 oktober 2008

Pasta med fetaost, oliver och ingefära/rosmarindipsås

Okey, rubriken på den här rätten låter kanske konstig, men gott blir det och fort går det. Har du bråttom och ska iväg på något är det här rätten för dig, eller för all del, som det var för mig när jag uppfann den för ca 15 minuter sedan, något att laga till när man är trött och hungrig och vill ha mat på en gång.

Tag en burk med Keldas dipsås med ingefära/rosmarin, värm försiktigt i kastrull eller mikro - men se till att det inte kokar för då skär den sig. Flisa ner fetaost (en halv förpackning ungefär eller efter smak, jag använde Zeta) i den värmda dipsåsen och rör om. Sältan från fetaosten brukar vara nog.

Under tiden, låt färska Pappardelle från Giovanni Rana koka i stor kastrull ett par minuter. Häll av vattnet, tillsätt litet olivolja (1-2 msk) till pastan och rör om. Vrid några tag med pepparkvarn över. Häll såsen över pastan och strö över olive alla taggiasca från Zeta samt litet flisad parmesan. Vill du göra maträtten mer attraktiv att se på, strö över litet hackad färsk rosmarin.

Smakerna gifter sig utmärkt väl! Bon appetit!

Inga kommentarer: