söndag 25 oktober 2009

Ostsåsgratinerade svartrötter med färsbiffar

Ännu ett relativt enkelt recept för det lilla hushållet. Du behöver för 1-2 personer:

4-5 svartrötter, skalas och skärs i bitar, sköljs av en gång till, kokas i ca 10 min. Lägg i eldfast form.
1-1,5 dl Kelda four cheeses pastasås hälls över svartrötterna. In i ugnen i 250°.

Medan de är i ugnen rör du ihop:
500 g färs (kött eller vegetariskt alternativ)
1 ägg
2-3 msk krossade linfrön
1-2 msk saltad kapris
vitpeppar, riven muskot
1 dl grädde.

Forma biffar av dem och stek i stekpanna, varmhålles enklast i ugnen tillsammans med svartrötterna.

Serveras tillsammans med tomater.

2 kommentarer:

Monica sa...

Hmm, jag förstår inte riktigt vad linfröna tillför färsbiffarna. Textur? Smakstarka är de ju inte...

Everydaybi sa...

Jag använder linfrö i stället för ströbröd där det går. Mycket nyttigare och binder vätska bra.