måndag 12 oktober 2009

Supergott, mustigt, lättbakat fiberbröd

Till två bröd:
2 morötter
4,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
2 msk bakpulver
1 msk hel kummin
1 msk salt
5 dl vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj två avlånga bakformar à 1,5 liter. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
2. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
4. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
5. Njut! Gott som det är och rostat!

2 kommentarer:

Everydaybi sa...

Låter mumsigt!

Christina sa...

Har ätit något liknande och det var jättegott. Kul med recept!