lördag 31 januari 2015

Älgfärsrulle med buffelmozzarella och torkad tomat



500 g älgfärs
2 msk potatismjöl
6 msk matgrädde (vid behov använd laktosfri)
Salt, svartpeppar

Fyllning:
Buffelmozarella
Torkade tomater
Persilja

Finfördela osten, finhacka tomaterna, finhacka persiljan.

Gör en smet av älgfärs, potatismjöl, matgrädde, salta och peppra.

Mellan två bakpapper kavlas smeten ut på en plåt till en fyrkant ca 0,5-1 cm tjock.

Tag bort det övre bakpappret, fördela tomat i en bred rand i mitten, gör detsamma med osten ovanpå och strö persiljan över. 

Med hjälp av det undre bakpappret görs en rulle på samma sätt som man gör rulltårta. Rulla från långsidan. Ta försiktigt loss bakpappret så att rullen exponeras, annars blir färgen trist.

Inga kommentarer: