lördag 31 januari 2015

Laktos- och glutenfri älgfärsrulle med kantarell, silverlök och broccoli

500 g älgfärs
2 msk potatismjöl
4 msk vatten
2 msk Viltfond 
1 msk tomatpuré 
Salt, svartpeppar

Byt ut älgfärs mot quorn eller sojafärs, Viltfond mot grönsaksfond så blir det ett vegansk recept.

Fyllning
100 g gula kantareller
1 silverlök
1 klyfta vitlök
100 g lätt kokt broccoli
2-3 msk äppelmos
1-2 msk olivolja
Muskot, svartpeppar, timjan

Sätt ugnen på 225 grader.

Finhacka kantareller, lök och broccoli, rör i äppelmos. Stek på låg värme i olivolja tills det mjuknat. Riv litet muskot över, tillsätt svartpeppar efter smak och timjan likaså.

Rör ihop en smet av älgfärs, potatismjöl, vatten och Viltfond, salta litet extra och krydda med grovmalen svartpeppar. Enklaste sättet att se till att allt blandas är att använda en elvisp med degkrokar. Häll upp smeten på ett bakpapper på en arbetsbänk, lägg ett annat bakpapper ovanpå och kavla ut en fyrkant ca 0,5- 1 cm tjock. Fördela fyllningen jämnt över färsen. Med hjälp av bakpappret görs en rulle  från långsidan ungefär som med en rulltårta.

Grädda 40-45 min i ugnen.


Inga kommentarer: