måndag 21 september 2009

Spenatpastasås

Det här är spenatens årstid så det gäller att passa på med att ladda kroppen full av järn, antioxidanter och annat nyttigt som den innehåller. Dessutom går det att laga mat på 15 minuter blankt om man bara har litet färsk pasta hemma. Till detta recept behöver du:

Ca 150-200 g färsk spenat (riktig inte babysorten)
1 vitlöksklyfta
1-1,5 dl crème fraîche
1/2 burk Cantadou färskost av smak Fyra peppar
50 g färskriven vällagrad ost
Smör att steka i.

Tag en kastrull, skölj, riv spenaten med fingrarna och ägg i, tillsätt 2-3 msk vatten att koka i. Låt puttra tills spenaten mjuknat. Häll tillbaka spenaten i kastrullen. Tillsätt 1 msk smör och pressa ner vitlöksklyftan i spenaten. Låt smöret smälta ihop med vitlöken och spenaten ett par minuter. Tillsätt crème fraîche, låt puttra med spenaten tills du har en sås. Tillsätt färskosten och den rivna lagrade osten, låt smälta utan att koka. Smaka av med salt och vitpeppar.

Under tiden som spenaten först kokade ska du koka upp pastavatten. När osten smält er i spenatröran ska du koka den färska pastan så blir allt färdigt samtidigt. Rör ner en klick smör i pastan, vänd ner pastasåsen. Ät.

1 kommentar:

Everydaybi sa...

Förmodligen vore pinjenötter gott att strö ovanpå.