onsdag 27 januari 2010

Gratinerad rödspätta med fetaosttäcke

När fisklängtan blir för stark och tiden knapp är detta en enkel rätt att tillaga. Den tar ca 10 min att förbereda och 15-20 min i ugn.

Du behöver:
1 burk kokbar crème fraîche
150 g ICA fetaost med örtkryddor
1/2 citron
Vitpeppar

Ett par msk riven parmesan
Ett par msk skalade sesamfrön
1 msk torkad dill

Rapsolja med smörsmak
3-4 rödspättefiléer

Olja in en lagom stor ugnsfast form. Bred ut rödspättefiléerna i den så de täcker botten utan att ligga ovanpå varandra.

Mixa ihop crème fraîche, 2 krm mald vitpeppar, fetaosten och saft från den pressade citronsaften. Bred ut som ett täcke ovanpå fisken. Strö dill, sesamfrön och riven parmesan över. Låt gratinera i ugn ca 15-20 min i 200 graders värme. Servera med kokt ris.




Bilderna visar rätten efter och före gratinering.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: