tisdag 17 september 2013

Ugnskokt sik med kryddigt pumpamos

2 personer

1/2 kg pumpa
Salt
Vitpeppar
Mald kryddpeppar
Kardemumma
chipotle chilli pulver
Basilika
Rapsolja
Smör

Två sikfiléer
1 msk smör
Ca 2 msk Blossaglögg (vit) med yuzu och ingefärasmak (eller årets smak)
Salt
Vitpeppar

Börja med pumpan som ska klyftas och ugnsbakas i 175-200 grader tills den mjuknat. Det tar ca 30 min.

Gör under tiden i ordning sikfiléerna. Smält smör i en ugnsfast form. Salta och peppra filéerna. Häll Blossaglöggen över dem. Låt stå.

Skala sedan pumpaklyftorna. Sätt därpå in fisken i ugnen i 10-12 min.

Mixa under tiden pumpan tillsammans med ca 1 msk rapsolja till mos. Krydda efter smak, tag 1 krm i sänder tills moset får en svag het ton utan att det tar över från övriga smaker. Rör i smöret tills det smälter. Vid behov värm upp moset i mikron.

Tag ut fisken ur ugnen.

Servera.

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: