Vildgurkesallad med purjo
2-3 port
1/2 vildgurka
1/2 purjo
2 msk saltad kapris
2 msk torkad dill
1 burk Smetana
1 msk dijonsenap
1 msk citronjuice
salt
vitpeppar
Kärna ur vildgurkan och tärna den. Skiva och skölj purjolöken. Blanda Smetana med sköljd saltad kapris, dill, dijonsenap och citronjuice. Smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner gurka och purjo i Smetanablandningen. Servera till exempelvis rostbiff, rökt fisk eller grillad korv.
2-3 port
1/2 vildgurka
1 liten rödlök
1 klyfta vitlök
1 grön chilli
1 burk creme fraiche
1 msk dijonsenap
0,5 - 1 tsk mald kryddpeppar
Örtsalt
Vitpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar