lördag 6 september 2008

Enklaste äpple/blåbärskakan

Det här kan man väl säga är en utveckling av smulpaj, något dyrare men gott blir det. Så här i hösttider finns gatustånd med frukter och bär i varje hörn. Det måste utnyttjas. I denna kaka kan du sätta vad helst du råkar ha inhandlat, äpple, päron, blåbär eller björnbär.

Tag en mindre ugnsfast form, smörj med matfett, strö ett cm-tjockt lager av Réné Voltaires granola, klicka på litet smör. Själv använder jag osthyveln till sånt, eftersom det blir bättre spridning och lagom mycket då skivorna blir rätt tunna. Häll över hälften av bären/frukten, ringla över honung eller lönnsirap generöst, häll i ett lager granola till, resten av bären, ringla mer honung och slutligen ett lager granola överst. Ovanpå det hyvla på litet mer smör, ringla litet honung och hutt in i 200° ugn tills kakan är lagom brun oppepå och mjuk inuti.

2 kommentarer:

Christina sa...

Vad är granola egentligen?

Everydaybi sa...

En blandning av flingor, nötter, russin m.m. i det här fallet.