söndag 14 september 2008

farmorsbröd


1 l vatten (fingervarmt)

2 tsk salt

4 tsk socker

2 pkt jäst

c. 2,8 l vetemjöl.

Blanda ingredienserna. Jäs c. 30 min. Knåda ordentligt & baka ut i fyra limpor, som placeras i långpanna. Brödens sidor penslas med olja, för de kommer att jäsa ihop. Jäs c. 30 min. till. Grädda i 40 minuter i 200-225 grader.

Det enkla är det sköna värt, sägs det. Det här är ett både enkelt och skönt recept – det bästa rostbröd jag nånsin smakat. Visserligen smakar det aldrig riktigt som när svärmor (barnens farmor) bakade det i Arvika. Jag misstänker att det har med vattnet att göra. Goda blir de i alla fall.

1 kommentar:

Christina sa...

Det låter jättegott, jag tror jag ska prova det idag.