måndag 15 december 2008

Adventssmulpaj

Jag köpte för ett par dagar sedan färska dadlar. Idag kom jag på vad jag skulle göra med dem - paj! Det här går fort och blir urgott!

Du behöver 3 färska fikon, 15 färska dadlar, ett päron, 1/2 dl lönnsirap, ca 25-50 g smör och René Voltaires granola.

Tag en liten ugnsfast form, lägg i ett lager granola, hyvla smör över. Skiva ett fikon och sprid ut skivorna. Kärna ur 5 dadlar, halvera och sprid ut dem ovan på granolan. Skiva 1/3 av päronet och lägg på ett lager. Häll över hälften av lönnsirapen så att den sprids ut. Lägg på ett täckande lager granola. Hyvla på smör. Skiva och lägga på 1 fikon, fem urkärnade dadlar och 1/3 päron i skivor. Häll över resten av lönnsirapen så den sprids. Strö över ett täckande lager granola. Hyvla över smör. Lägg på resten av frukten, stör över granola, hyvla över smör. In i 200° ugn ca 15-20 min tills granolan fått färg och det börjar dofta ugnsstekt frukt.

Ät med en klick crème fraîche eller glass eller vispgrädde eller matyoghurt.

Inga kommentarer: