torsdag 11 december 2008

Morotssoppa med ingefära och lime

Det enklaste är det godaste brukar det sägas och så var fallet återigen. Jag har haft grönsakslådan full med morötter från Årstidernas grönsakslåda. Nu tog jag itu med dem på följande sätt:

ca 250-300 g morötter skalas och skivas tunt. Lägg i kastrull, häll över vatten så att det lagom täcker morötterna och lägg i 2 grönsaksbuljongtärningar (jag använde kravmärkta från Natur Compagnie). Koka i 5-10 min beroende på skivornas tjocklek. Riv under tiden färsk ingefära, minst 2-3 cm av den knubbiga sorten. Man kan inte få för mycket ingefära. Pressa en halv färsk saftig lime, eller en hel om den är litet torr, minst 1,5-2 msk.

När morötterna har mjuknat, häll av buljongen i en skål tills bara bottenskyla återstår. Mixa ihop morötterna, ingefära och lime. Vitpeppra. Blanda i 0,5 - 1 dl crème fraiche (yoplait gourmet), så kommer aromen i soppan fram bättre. Avsluta med att röra i buljongen igen. Soppan ska vara krämig till konsistensen. Smaka av med litet extra salt och peppar om det behövs.

Ät och njut, ta en smörgås till. Det tar totalt ca 15 minuter att tillaga.

Inga kommentarer: