lördag 6 juli 2013

Grillad oxfilé med matbanan och aubergine

Det blir en välsmakande sommarmåltid med följande kombi.

Oxfilé, 6 skivor, marineras ett par timmar i ca 4 msk rödvin, 2 tsk soja, 2 msk konjak, allkrydda, svartpeppar och litet Allround rub.
Slutkryddas vid grillning med litet mer Allround rub.

Gör en röra på
1 mosad avokado, 1 dl creme fraîche, 1 tsk citronjuice, 2 hackade tomater utan kärnhus, 1 salladslök, 1/2 röd finhackad färsk chili eller ca 1 msk fryst, salt, peppar.

Gör en sallad på rucola, tomat, gurka och mozzarella.

Skiva två mindre auberginer på längden och grilla på grillen.

Skala två stora matbananer, också kallade kokbananer, dela i tre lika stora delar, halvera varje bit. Krydda med salt, peppar, ancho chilli och Allkrydda. Stek i smör på spisen.

Sätt banan och aubergine på varmhållning medan köttet grillas, 2-3 min på varje sida beroende på bitarnas tjocklek.

Servera allt och njut.

Inga kommentarer: