torsdag 21 augusti 2008

Snabbaste fisken

Igår hittade jag en liten burk i frysen med fiskbitar - och kom ihåg att jag en gång köpte en påse djupfrysta sådana. Nu fanns lagom många kvar för en liten lunch (4-5 st). Alltså, koka fyra små potatisar (gärna färska) och koka gärna ägget samtidigt i samma vatten för vinnande av tid. Stek fiskbitarna i lite rapsolja. Smält smör och lägg i så mycket fryst, färsk eller torkad dill som tilltalar dig, hacka i ett par små klyftor färsk vitlök, hacka i litet chili (bara ett 2-3 ringar). Fiska upp ägget när det är mediumkokt, dvs litet krämig men fast gula, och hacka. Häll ägghacket över de stekta fiskbitarna som fått litet färg på sig, häll över smöret med innehåll, en msk vatten, låt koka ca 2-3 minuter. Kasta på litet flingsalt och vitpeppar. Tar maximalt 20 min att laga. Servera.

1 kommentar:

Christina sa...

Trevligt med recept för en person, särskilt när de är snabba och enkla att laga. :)