måndag 9 mars 2009

Klassisk kladdkaka med grädde

En av de enklaste och bästa kakor som finns.

100g smör
2 ägg
3dl socker
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
1/2tsk salt
(ev. 2msk kaffe)
1 1/2 dl vetemjöl

vispgrädde efter smak

Lägg smöret i den form du tänker använda till kakan och låt det smälta i ugnen medan den är på uppvärmning (175 grader).

Blanda ägg och socker men vispa inte, då kan det hända att kakan inte blir kladdig. Blanda i kakao, vaniljsocker och salt (viktigt!) och rör. Blanda sedan i eventuellt kaffe och sedan mjöl, och till sist det smälta smöret som du först vispar runt i formen så att den är smord. (Bröa formen också.)

Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna. Vispa grädde och servera!

Inga kommentarer: