lördag 21 mars 2009

Ugnspannkaka med fläsk


En klassiker. Jag använde en deciliter grahamsmjöl så att det skulle bli mer mättande.

Sätt ugnen på 225 grader; smörj en långpanna med smör och lägg i bacon eller fläsk skuret i småbitar. Sätt in den i ugnen som står på uppvärmning, gärna ganska högt upp. Ta ut pannan när fläsket är lagom brynt.

3 ägg
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk socker
1/4 tsk salt

vispas ihop med elvisp så att det blir en fin, skummande smet. Häll smeten i långpannan med bacon / fläskbitar och grädda i ugnen ca. 20 minuter eller tills pannkakan fått fin färg. För en vegetarisk variant, uteslut fläsket och öka saltmängden något, till 1/2 tsk.

Servera med lingonsylt.




3 kommentarer:

Everydaybi sa...

Snygga pics!

Christina sa...

Visst är det kul att ta bilder på maten? Det är nästan så att man får större lust på matlagning när man vet att man ska ta kort på sina verk.

Christina sa...

Turn on the oven, 437 F, then lightly grease an oven-proof dish, cut bacon into smaller pieces, put in the dish and put it in the oven until it looks yummy. Take out the pan again.

3 eggs
600 ml milk (2.5 cups, is that a pint?)
300 ml wheat flour (a bit more than a cup)
1 tsp sugar
1/4 tsp salt

Beat the ingredients until fluffy, cut broccoli to pieces, put in the dish, then pour batter onto it and bake for 20 minutes or until golden.