torsdag 12 mars 2009

Shepherd's Pie



Jag använde mig av Gordon Ramsays recept med några ändringar.

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 stor morot, riven
500g lammfärs
Worcestershire Sauce
franska örter
salt
nystött peppar, blandade sorter
1-1 1/2 dl rött vin
ca 4 dl grönsaksbuljong
1 tsk vegeta

Stek löken i olja, sänk värmen efter ett tag och blanda i vitlöken. Lägg i lammfärsen och bryn. Blanda i denfinrivna moroten och låt puttra. Rör i salt, peppar, kryddor, och några stänk Worcestershire Sauce, sedan rött vin, reducera. Därefter buljongen och låt puttra ett tag tills det ser gott ut. Smaka av.

Koka under tiden 1kg potatis (jag hade 9 stora potatisar) i saltat vatten och stöt dem sedan med en potatisstöt. Blanda i en klick smör och ca 1 dl riven ost. Häll i lite mjölk om moset är väldigt fast; jag hällde i ca 1/2 dl.

Lägg lammfärssåsen i en ugnsfast form och bred ut potatismoset så att det täcker såsen. Ställ in det i ugnen i 175 grader, 20 minuter, tills moset har fått vacker färg. Stark lammsmak, men jättegott!

2 kommentarer:

Everydaybi sa...

Ohhhh vilka läckra foton! Måste pröva på att laga.

Christina sa...

Hehe, ja, det var gott. Men jösses, lammfärs luktar verkligen fetaost när man steker den!